Enkeltje hemel

De documentaire over ziekenreizen naar Lourdes was voor mij een ‘feest’ van herkenning. Jarenlang ging mijn vader twee soms drie keer per jaar mee als brancardier op zo’n trein naar Lourdes. Ons gezinsleven stond erg in het teken van die reizen. Mijn vader haalde naast het op reis gaan in de wintermaanden huis aan huis geld op zodat minderbedeelde zieke mensen zo’n reis konden maken en hij regelde dan ook de reis. Mijn vader vertelde altijd over wonderen die er gebeurd waren. Ik, als ongelovige Thomas kon niets met die verhalen. Na mijn eindexamen van de middelbare school kreeg ik een aanbod van mijn vader om ook eens mee te gaan op Lourdesreis. Ik heb dat toen geweigerd en tot op de dag van vandaag ben ik nog nooit in Lourdes geweest. Bij het zien van deze documentaire, waar ook nog kennissen van mijn vader in voorkomen, had ik wel een licht gevoel van spijt, dat ik het allemaal nog nooit eens met eigen ogen heb gezien. Misschien had ik dan meer begrip voor mijn vaders keuzes gehad, of juist niet.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s