Viering 200 jaar koninkrijk in Maastricht

Ik heb me in het feestgewoel van de viering van 200 jaar koninkrijk gewaagd. Ik was toevallig toch in Maastricht. Het leek me leuk eens te ervaren hoe zoiets is, als je er middenin zit in plaats van kijkend naar de tv. Ik trof het. IMG_5722Op mijn wandeling naar het centrum passeerde mij op 10 meter de koninklijke auto met een zwaaiende Maxima erin. Dichterbij dan dat zou ik haar waarschijnlijk niet meer te zien krijgen. Mijn dag kon niet meer stuk. De foto die ik snel probeerde te maken, is niet bepaald gelukt. Een mens kan niet alles hebben.

In de stad rondom de grote markt vond ik het indrukwekkend hoe alles was georganiseerd.  Hoogwerkers om de overzichtsopnames te maken, de helikopter in de lucht en overal politie voor de veiligheid. M'stricht-200 jaar koninkrijk

Het publiek stond achter de hekken in een grote boog om de markt heen. Het was dan ook erg druk, maar heel gezellig. Ik ving een glimp op van het bordes, maar ons koningspaar ging natuurlijk net achter een vlag staan, zodat ik ze niet kon zien. IMG_5733 Uiteindelijk nam ik foto’s van een groot scherm en zag thuis alles goed in de herhaling op TV. IMG_5743

One thought on “Viering 200 jaar koninkrijk in Maastricht

  1. Wij hebben Maastricht gemeden… Snel er de boodschappen gedaan, maar niet in de stad zelf geweest. Ik ben Bea eens tegen het lijf gelopen in Vlissingen op een plaats waar ik niet mocht zijn, nee, beter, waar ze mij niet verwachtten. Ze kon er alleen maar om lachen…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s