Kunstwerkjes

Het is soms zo genieten op school van wat kinderen maken. Dat heeft uiteraard ook te maken met de opdracht, die door de leerkracht gegeven wordt. Het enthousiasme dat zo’n meester (in dit geval) uitstraalt, draagt bij aan het resultaat.IMG_5861
Meester Kees is een kei in het verwerken van allerlei kennis in één creatieve opdracht. De tekeningen op de foto’s zijn gemaakt na geschiedenislessen over Egypte, piramides, Farao’s, hiëroglyfen schrift. De kinderen zijn weken bezig geweest met deze opdracht. Er zit een boodschap in verwerkt in hiëroglyfenletters. Ook hebben ze geleerd in perspectief te tekenen en het daarbij horende kleurgebruik. Maar gek genoeg hebben ze ook goed leren kleuren met kleurpotlood. Ik zag niet meteen dat het ‘gewoon’ dikgekleurd was, het leek een soort krijt.
IMG_5863IMG_5862

 

 

 

 

 

Ik denk dat de kinderen uit groep 8 heel veel geleerd hebben en het resultaat mag er zijn.

One thought on “Kunstwerkjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s