Herfsttijloos

Colchicum_autumnale_-_Köhler–s_Medizinal-Pflanzen-044Broerlief nam ons mee om ons velden vol wilde Herfsttijloos te laten zien. Immers is september-oktober de bloeiperiode van dit uiterst giftig knolgewas. Wij wandelden daarom vanuit Eys richting een spoordijk, langs de Eyserbeek en we kwamen weer terug in Eys. Helaas waren de hellingen waar de plant jaarlijks groeit keurig gemaaid en was er geen plant te bekennen van het zeldzame knolgewas. Evengoed genoten we weer van de prachtige natuur en de mooie vergezichten.IMG_5969 Vanuit Wylre wandelden we langs de Geul. Een watermolen blijft altijd een intrigerende uitvinding. Om weer bij onze auto te komen moesten we uiteindelijk de Keutenberg beklimmen om dan van de andere kant weer in Wylre uit te komen. Een prachtig stukje Limburg.IMG_5980 IMG_5982
Op de helling hebben we geconstateerd dat de druiven rijp genoeg zijn om er een lekker wijntje van te maken.IMG_5983

Een gedachte over “Herfsttijloos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s