Zaandijk – Koog aan de Zaan

De toeristische trekpleister ‘de Zaanse Schans’ lieten we links liggen. We gingen de brug over en maakten een prachtige zondagochtend-wandeling door Zaandijk en Koog aan de Zaan, dat nog veel authentieke huizen heeft. Leuk om die kant van de Zaan ook eens goed te bekijken.

Zaandijk Koog We ontdekten, dat Hendrik Haan uit Koog aan de Zaan (die gene die de kraan open had laten staan) is neergestreken bij een Zaanse sluis. Je kunt er een drankje nuttigen.

IMG_6139
41 jaar geleden woonde ik een jaar in Koog aan de Zaan op kamers. Ik ben er eigenlijk nooit meer terug geweest. We gingen op zoek naar het huis van mijn hospita aan de Zaan. We hebben het gevonden, maar er was uiteraard veel veranderd. Ik heb er maar weinig herinneringen aan, omdat ik het toentertijd heel moeilijk vond om invulling te geven aan mijn leven buiten mijn werkweek om. Maar wat tijdens de wandeling meteen terugkwam was de geur/stank van de soepfabriek, mayonaisefabriek, forbofabriek. Die lucht bezorgde me ook vandaag weer meteen hoofdpijn en een misselijk gevoel. Ik woonde in 1973/1974 altijd in die stank en nu nog steeds begrijp ik niet dat de mensen die hier wonen daar geen last van schijnen te hebben. Ik was weer blij dat ik weg kon uit het Zaanse.

IMG_6154

One thought on “Zaandijk – Koog aan de Zaan

  1. Volgens mij raak je gewend aan geur en lawaai. Ik woonde vlak bij het rangeerterrein van staatsmijn Emma. Ik ben er nooit wakker van geworden. Gasten die we kregen deden geen oog dicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s