Schoolplein

Voor mijn werk had ik een vergadering op een school in de buurt, OBS de Gouwzee in Monnickendam. Het is een vrij nieuw schoolgebouw. De school is helemaal gelijkvloers met een hoek erin. Erboven op zitten drie lagen met appartementen. Het schoolplein ligt ervoor in de beschutting van het hoge gebouw. Ik vond het een kaal en vrij rechttoe rechtaan plein, waar weinig te beleven valt voor de kinderen als ze buitenspelen. Eén afwijking is er echter. Ik kon mijn ogen niet geloven, maar op dat plein staat een transformatorhuisje. Waarom moet dat nou juist daar op dat al niet erg grote schoolplein staan? Of stond het er al voordat de school gebouwd werd?  Ik kon natuurlijk niet nalaten om daar een foto van te maken. Mijn collega’s begrepen er niks van! Het huisje was versierd met een leuke wanddecoratie, waarschijnlijk door de kinderen zelf gemaakt. Dat fleurde de boel buiten wat op. Daarentegen is de school van binnen echt prachtig.

Bvision is uiteraard op de hoogte gebracht.
IMG_6415

IMG_6416

IMG_6417

IMG_6418

 

5 thoughts on “Schoolplein

  1. Pingback: Spanning op de basisschool in Monnickendam « Trafohuisjes

  2. Pingback: Spanning op de basisschool in Monnickendam « bVision & Photography

  3. Waarom zou iemand boven een school willen wonen?

    Bij mij in de buurt werd een nieuwe school aangeprezen met appartementen voor schoolpersoneel. Alsof onderwijsmensen op hun werk willen wonen?

    Leuk dat de electriciteitshuisjes zo van blog naar blog gaan.

    Vrolijke vakantiegroet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s