Familiedag

IMG_6791IMG_6786

 

 

 

 

 

Voor het eerst in drie jaar hielden we weer een familiedag. Mijn vader is 5 jaar geleden overleden en sindsdien hebben we het plan opgevat om elkaar jaarlijks te blijven zien, nu de ontmoetingen van elkaar in het ouderlijk huis er niet meer in zitten. In die 5 jaar is dit de tweede keer, dat het ons gelukt is om iedereen bij elkaar te krijgen. Het is een leuke dag geworden. Het weer was prachtig. We verzamelden op kasteel Terborgh waar we naar goed Limburgs gebruik koffie met vlaai nuttigden.

IMG_6804 IMG_6815

 

 

 

 

 

We wandelden daarvandaan naar ons dorp, langs plekken, die in ons familieleven belangrijk zijn geweest. Hier en daar stonden we stil om naar anekdotes over onze familiegeschiedenis te luisteren.

small _MG_4357IMG_6812

 

 

 

We hielden een knapzaklunch bij de Mariakapel, een hoog punt in het bos. Daarvandaan liepen we via het kerkhof waar onze ouders begraven liggen naar een echte Limburgse boerenhoeve.

IMG_6821IMG_6841

 

 

 

 

 

Daar dronken we weer wat en konden wandelen over het landgoed, totdat de heer van het landgoed de traditionele bakoven (bakhuuske) zolang had opgestookt, dat de pizza’s erin konden. Op deze manier zijn onze kinderen en hun aanhang een dagje ondergedompeld in Limburgse sferen. Dit zijn tenslotte hun roots, hoewel het ver van ze afstaat. Maar we hadden een erge geslaagde dag.

Met dank aan Laurien.

 

3 gedachtes over “Familiedag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s