Street crossing

U zult het wat ongewoon vinden, maar voor mij is het inmiddels een dagelijks beeld geworden op weg naar mijn werk. U zult wel denken dat ik heel erg op het platteland woon, maar deze taferelen spelen zich af onder de rook van Amsterdam, op ongeveer 10 kilometer ervandaan.

IMG_8242

De weg is afgezet, omdat deze dames na het melken een hele wandeling maken naar een lekker weiland. Inmiddels weet ik niet beter, maar ik weet ook, dat ik niet kan wachten totdat de laatste koe is overgestoken, want het zijn er honderden. Ik ben dan ook onderhand bedreven in het touw optillen en tussen de rij doorlopen. Ze vinden mijn ijzeren onderstel nog wel zo indrukwekkend, dat ze even hun looppas willen onderbreken om mij door te laten.IMG_8243

En als ik pech heb tref ik ze ’s avonds weer aan, maar dan in tegengestelde richting.

IMG_8244

3 gedachtes over “Street crossing

  1. Ja, en de dames lopen echt niet snel, want waarom zouden ze? In mijn regio zie ik wel eens, dat er looptunnels onder de wegen zijn die van de boerderij/stallen lopen naar het weiland. Best raar om te zien, dat de koeien ineens weg zijn en dan weer opduiken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s