De variatie

Een rondje fietsen in onze eigen omgeving kan heel gevarieerd zijn. Zo stuitten we vanochtend op een koeienritueel, het verweiden of eigenlijk de koeien vanuit de melkstal overbrengen naar hun weiland. Dat komt in deze omgeving vaker voor, zoals ik hier al eens beschreef.  In de Wijdewormer moesten ze een lange weg door, net waar wij over aan gefietst kwamen. En daar zijn ze dan eindelijk, 150 koeien …….. Zij hebben de tijd, wij toevallig ook. Mooie oefening in onthaasten. Na de polder de Wijdewormer is Zaandam aan de beurt. De Zaan met zijn industrie en de oude arbeiderswijken. Ik ontdekte, dat de gevel van de oude huishoudschool ‘Sint Jozef’, versierd is met Art Deco. 44 jaar geleden kreeg ik met mijn eerste basisschool-klasje onderdak in dit gebouw. En wat ligt Zaandam dicht bij Amsterdam. Voordat we het wisten fietsten we langs het IJ met alle industriële activiteiten die de haven met zich meebrengt. Interessant is daar, de creatieve invulling van de kale niemands landjes. Leuke alternatieve terrassen zijn overal verrezen. Zomerse festivalterreinen kleuren de oevers, Noorderlicht en Festivals of Fools.Wij fietsten verder, de stad weer uit, naar ons landelijke dorpje, toch zo dichtbij.

9 gedachtes over “De variatie

  1. Mooie foto’s. In Zaandam ben ik ook eens een hele zomervakantie geweest. In Pharus, een van die superflats. Een oom van mij was na de mijnsluiting daar naartoe verhuisd en begonnen bij Bruijnzeel.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s