Onverwacht uitje

IMG_8245Gisteravond stond ik bij de bushalte op weg naar Amsterdam, te genieten van de prachtige zonsondergang. Ik was door dochterlief onverwacht uitgenodigd om naar theater Bellevue te gaan. Daar werd een voorstelling gegeven door theatergroep Maastricht:’ Waar het vlakke land gaat plooien’. Het introductieverhaaltje sprak me erg aan. Een jong stel, ooit weggetrokken uit Limburg rijdt door de nacht terug naar ‘huis’ naar hun stervende moeder. Door HETZUIDEN de band werd de muzikale omlijsting verzorgt. Ik vond het ook zeer verassend, dat het een muzikale voorstelling bleek te zijn. De strekking van het verhaal was, dat als je  wegtrekt uit Limburg, je daar nooit helemaal los van komt. Dochterlief en ik hadden daar na afloop een interessante discussie over: Hoe komt het dat wegtrekken uit Limburg zo veel meer beladen lijkt, dan wegtrekken uit je dorp in NoordHolland, zoals mijn dochter deed? Misschien moet je meer met je cultuur breken, als je uit deze provincie wegtrekt, maar ik weet het ook nog niet precies. Genoten heb ik wel. Heel speciaal vond ik dan ook weer, dat je ook in Amsterdam een zaal vol krijgt met veel mensen met een zuidelijk accent.

3 gedachtes over “Onverwacht uitje

  1. nou, groetjes oet Venlo alhoewel ik hier ook niet vandaan kom. Maar dat terug naar huis gevoel ken ik al vanaf dat ik 18 was en in Eindhoven woonde op kamers in een huis vol met…..Limburgers. Klinkt als een leuke voorstelling

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s