Krijtlandpad 1: Maastricht – Noorbeek

IMG_9022Het was een grijze dag, maar we lieten ons niet weerhouden om aan de eerste etappe van het Krijtlandpad te beginnen. Die meerdaagse wandeling is totaal 90 kilometer. Die wandelroute willen we, verspreid over de komende vakanties,  in 4 keer gaan lopen. Vanaf ons logeeradres in Maastricht liepen we via natuurgebied de Kleine Weerd langs de Maas naar het zuiden.IMG_8449

Het was erg grijs weer, maar windstil. Wij vonden het perfect wandelweer. Via Gronsveld ging het naar Oost Maerland.

IMG_8447          IMG_8445

De bewegwijzering van het Krijtlandpad was/is erg goed. Dit eerste stuk moesten we helaas veel over verharde wegen. Gelukkig konden we na Oost Maerland het natuurgebied de Eijsder Beemden inlopen. Na 11 kilometer kwamen we aan in Eijsden voor onze eerste stop. Die koffie smaakte daar erg lekker!! Het blijft ook altijd een prachtige plek met sfeervolle straatjes en een mooi kasteel!IMG_8450
Na de stop lieten we de Maas liggen en gingen het land in. Hier begonnen de heuvels pas en ook de lekker zompige paadjes maakten het wandelen vanaf hier wel intensiever dan het eerste stuk. Weilanden en bos wisselden elkaar af. Een mooi herfsttapijt spreidde zich voor ons uit.
IMG_8458 IMG_8455

 

 

 

 

Na 22 kilometer kregen we in Mheer gezelschap van mijn broer en vriendin. Zij wandelden gezellig de laatste kilometers van onze eerste etappe mee tot in Noorbeek. Daar liepen we langs een oude wasplaats bij de Brigida-bron. Bij de bron ontspringt het riviertje de Noor dus is meteen de plaatsnaam verklaard.

IMG_8461

IMG_8459

 

 

 

 

 

De eerste etappe van 24 kilometer zit erop en smaakt naar meer.

Een gedachte over “Krijtlandpad 1: Maastricht – Noorbeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s