Sufragette

Wat een mooie film! Zo indrukwekkend hoe vrouwen hebben gestreden voor gelijkwaardige omstandigheden van vrouwen en mannen! Wij vinden tegenwoordig alles maar zo vanzelfsprekend. Zo moedig en sterk waren de Engelse vrouwen, die alles op het spel zetten voor ‘de zaak’. Wij mogen ze dankbaar zijn.

Prachtige verfilming met een klein rolletje van Meryl Streep, maar een heel indrukwekkende rol van  Carey Mulligan. Zij speelde zo naturel, geloofwaardig hoe ze min of meer toevallig in de wereld van de Sufragettes belandt. Hoe ze gaandeweg als fabrieksarbeidster al fanatieker wordt, maar daardoor alles verliest wat haar dierbaar is, kind, man, baan. Nogmaals op alle fronten indrukwekkend, hoe de  geschiedkundige feiten verweven zijn in dit verhaal en hoe alles is verfilmd. Een aanrader!!

4 gedachtes over “Sufragette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s