Krijtlandpad 2: Maastricht – Gulpen

IMG_9022De tweede etappe van het Krijtlandpad, die wij op de kortste dag van het jaar gelopen hebben, is eigenlijk de laatste etappe van deze wandelroute. Maar vanaf ons logeeradres in Maastricht konden we zo voor de tweede keer vanuit huis de wandeling starten, dit keer in noordelijke richting. Vanaf het gouvernementsgebouw aan de Maas ging het dwars door de stad, dan bovenover in het station om aan de andere kant van het spoor naar Amby te lopen.

IMG_8970 IMG_8972IMG_8974 IMG_8975

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niet het mooiste gedeelte van de wandeling, maar zo kom je wel bij de prachtige groeve in de buurt van Berg en Terblijt.IMG_8978

We zakten af naar de Geul, maar eerst liepen we langs Mergelgrotten en mooie hellingen van krijtrotsen. We lopen tenslotte het Krijtlandpad.Krijtlandpad 21-12-2016
Langs de Geul vonden we een lunchplek uit de wind. De temperatuur is 11 graden. We zaten er heerlijk met de maretakken boven ons hoofd.IMG_8992

IMG_8993
Vanuit de rust langs de Geul liepen we het overvolle Valkenburg binnen. Daar vond de Kerstmarkt en andere attracties volop aftrek. Wij liepen via achterafsteegjes, snel de stad weer uit. We kwamen achter de kasteelruïne langs bij de Wilhelminatoren (met kabelbaan en Rodelbaan). Een pittige klim. Na de afdaling moesten we meteen weer omhoog door het Biebos, daar was het zo mogelijk nog steiler.Krijtlandpad 21-12-2017Het Gerendal was ons volgende doel. Zelfs ’s winters is het daar lieflijk, mooi. De laatste helling moesten we op om boven op het plateau nog een prachtig cadeau te krijgen. De zon scheen en het was opeens een heel bijzonder licht. De foto is niet gekunsteld, zo was het echt. IMG_9021We verbaasden ons over alle plantjes die we in bloei zagen zo midden in de winter. De foto’s zijn niet geweldig, maar de collage geeft een idee ervan. Krijtlandpad 21-12-2015Na 27 kilometer zochten we het busstation op in Gulpen. Onze bus naar Maastricht stond al klaar. De busroute ging via Epen, Slenaken en nog vele kleine dorpjes naar Maastricht. Als toegift van deze mooie dag konden we al rondrijdend lekker genieten van Zuid-Limburg in kerstsferen en ondertussen ook uitrusten.

Een gedachte over “Krijtlandpad 2: Maastricht – Gulpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s