Architecten

IMG_9655In de stilte-coupé zat ik op weg naar huis de dag van vandaag te overdenken. Dat kan alleen in de trein, als de S coupé werkt. Dat lukte vanavond en dan is zo’n treinreis een zaligheid!

Vanochtend kwamen we aan in Heerlen en zagen dat de werkzaamheden op de bouwplaats van het Maankwartier stug vorderen. Ik ben erg benieuwd hoe het wordt. Dat wat er al staat vind ik inspirerend, gedurfd en hoopgevend voor Heerlen.

IMG_9640 IMG_9641

 

 

 

 

 

 

 

Ons eigenlijke doel van vandaag was de treurende familie van mijn overleden vriendin te bezoeken. Op de terugweg naar het station gingen we nog even het Glaspaleis in.IMG_9642Een tentoonstelling over de architectuur gemaakt door Mies van der Rohe trok de aandacht. We kennen zijn werk van de villa Tugendhat in Brno. Het boek ‘De glazen kamer’ van Simon Mawer ging over dit huis. Maar Mies heeft erg veel huizen gerestaureerd en /of ontworpen. Deze tentoonstelling was voor ons té technisch, maar ik denk dat architecten ervan smullen.

IMG_9647 IMG_9643

 

 

 

 

 

De stoelen en banken van Mies zijn wereldberoemd en zijn ook te zien in het huis in Brno, dat nu een soort museum is. De museumruimte onderin het Schunckgebouw heeft natuurlijk, net als het hele gebouw, ook een hele aparte architectonische uitstraling. De ontwerper is architect Frits Peutz. Ik hou erg van mooie oplossingen voor bouwtechnische constructies met mooie materialen. Beide architecten kunnen er wat van.IMG_9644

Een gedachte over “Architecten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s