Verwarrende dagen

Twee vrouwen J & J verloren ieder hun beste vriendin. Afgelopen woensdag heb ik afscheid genomen van mijn beste vriendin. Bij die verdrietige bijeenkomst ontmoette ik J. Ook zij nam afscheid van haar beste vriendin. Wij hebben beiden gedurende onze jarenlange vriendschap met Inge gehoord over elkaar. Maar wij zagen elkaar woensdag voor het eerst. Het was heel bijzonder hoeveel raakvlakken wij hadden met Inge, onafhankelijk van elkaar. Wij zullen beiden alle mooie herinneringen aan onze vriendschap koesteren.IMG_9670Het zijn verwarrende dagen geweest. Zeer ingetogen, bezig met dood en leven, met verdriet en geluk. Intenser genietend van schoonheid in de natuur en in de kunst. Zo is het leven. We gaan verder in de geest van onze beste vriendin.IMG_9669

6 gedachtes over “Verwarrende dagen

  1. Dat past zo bij oprechte vriendschap waar plaats i voor meerdere vriendschappen. Zelf heb ik ook zo’n vriendin. Toen ik vijftig werd, dat is al weer even geleden, ben ik met beide vriendinnen, één vanuit mijn jeugd en één vanuit mijn studie, die elkaar niet kenden, alleen uit mijn verhalen, een weekend weg geweest. Het was een heel bijzondere ervaring. Helaas heeft één van die vriendinnenzij uit mijn studietijd, een aantal jaren geleden toch een punt achter de vriendschap gezet.
    Jouw vriendschap eindigt heel anders. Sterkte.

    Like

  2. Ja, Jeanne, het leven… dat is niet zomaar een dingetje, zei filosoof des vaderlands René Gude (misschien citeerde hij iemand?), en ik geef hem geen ongelijk. Tijd voor een wandelafspraak!?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s