De afsluiting

Je vriendin verliezen is niet leuk, maar daardoor ontstond de situatie dat wij zomaar een midweek in Limburg waren. Als afsluiting gingen we vrijdag het centrum van Maastricht in. Gelukkig was de stad nog niet overspoeld door toeristen en winkelend publiek, dus was het er een stuk aangenamer dan in een weekend. IMG_9707In het Bonnefantenmuseum pakte ik nog de tentoonstelling van de Engelse kunstenaar Grayson Perry mee. Ik had zijn werk vaag wel eens gezien, maar ik was compleet verrast. Want dat wat ogenschijnlijk tekeningetjes lijken zijn levensgrote wandkleden. Alles is geweven, onvoorstelbaar. Je moet je voorstellen dat het een soort Jeroen Bosch is, maar dan allemaal van stof. Je komt niet uitgekeken zo gedetailleerd. Daarbij heeft alles een dubbele bodem, sociale en maatschappelijke issues zijn erin verweven. Ik zou er nog uren kunnen rondbrengen, maar de tijd ontbrak. Deze man ga ik zeker in de gaten houden.  Zijn werk kent niet alleen wandkleden, maar  heeft een enorme diversiteit aan technieken en materialen. Zo maakt hij keramiek, gietijzeren sculpturen, films, jurken en hij heeft een compleet huis ontworpen en gebouwd. Ik vond het indrukwekkend.IngeAls afsluiting van de dag en van de speciale week gingen we tegen de avond nog een rondrit maken door het zuiden van Zuid-Limburg met onze vriendin in gedachte. Met haar hebben we dan ook herhaaldelijk ritjes gemaakt. Dat was altijd een feest om te doen. Het weer was wisselvallig en dat leverde mooie luchten op. Dit was op de Fromberg, één van de mooiste plekken die ik ken.IMG_9732De luchten werden donkerder en het begon te regenen. Toen we afdaalden naar Gulpen zagen we een prachtige regenboog. De foto is maar een slap aftreksel van hoe het echt was. Je zou er bijna gelovig van worden, zo mooi………IMG_9737

3 gedachtes over “De afsluiting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s