Pelgrimage naar Wittem

Nog vol van het afscheid van onze vriendin besloten we te gaan wandelen naar Wittem. We hadden een oud artikel over een pelgrimage van Maastricht naar Maria Laach in de Eiffel gevonden. De eerste etappe naar Wittem leek ons wel toepasselijk. De korte beschrijving van John Janssen -van Galen uit de Volkskrant van 2008 en een kaart was alles wat we op zak hadden. Volgens John was de route goed aangegeven. Vanuit ons logeeradres staken we de A2 over. Het is zo leuk, dat je al wandelend alles een goed kunt bekijken en zo te zien duurt het niet meer erg lang, tot dat het drukke verkeer door de tunnel raast en hier bovenop een groene strook park te zien is. De contouren beginnen echt al zichtbaar te worden.

IMG_9675IMG_9676

 

 

 

 

 

Zo zag ik ook langs de Scharnerweg onder andere dit gebouw staan in Amsterdamse stijl. Er was weliswaar van alles aan versleuteld maar de voorgevel was nog mooi intact. Dit bleek vroeger een Ulo geweest te zijn.IMG_9678Buiten de stad liepen we via de Koeberg en Cadier en Keer naar Margraten. IMG_9681     IMG_9683

Een paar koepeltjes van de kruiswegstatie op het terrein van het Afrikacentrum en het Mergelland-schaap heb ik vereeuwigd. Uiteindelijk bereikten we Margraten, maar om met John Jansen -van Galen te spreken, we hadden wel wat improvisatievermogen nodig! Maar dat deed weer niet af aan de schoonheid van het landschap en het prachtige voorjaarsweer.

IMG_9687

IMG_9695Na Margraten was de bewegwijzering goed en we liepen via Termaar en Euverum. Inge-002 Vanaf de kant van kasteel Neubourg liepen we Gulpen in.IMG_9700Nu was de bedoeling om het laatste stuk naar Wittem te lopen over de Gulpenerberg. Helaas verergerden wat voetproblemen. Dus namen we iets eerder dan gepland de bus terug naar Maastricht. Wittem moet dus nog even wachten op ons.

6 gedachtes over “Pelgrimage naar Wittem

  1. Je geeft weer een mooie impressie van het landschap. Ik zou er zo weer heen willen. Wij hebben destijds Pieterpad gelopen, begonnen op de Pietersberg. De meeste mensen lopen hem andersom. Ik heb toen genoten van het mooie landschap.

    Like

  2. Een ding weet ik nu wel zeker, zodra wij in oktober weer in Nederland zijn ga ik een nachtje boeken in Herberg de Smidse in Epen om daar twee dagen lekker te gaan wandelen. Dat hebben we in het verleden heel vaak gedaan. Ook hebben we twee keer het Krijtlandpad gelopen, genieten. Mijn oma en moeder gingen vroeger op bedevaart naar Wittem.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s