De Wolkenfabriek

Vorige week stond in de PS (bijlage) van zaterdag een fotoreportage met als titel: ode aan de schoorsteen Hemweg 8. De schoorsteen is gezichtsbepalend vanuit vele kanten in en rondom Amsterdam. Door zo’n bijdrage in de krant realiseerde ik me, dat die schoorsteen voor mij ook van belang is. De smerige rook en wat daarvan op ons neerdaalt is natuurlijk minder fraai. Toch kijk ik elke dag als ik op de fiets ga even naar de rookpluim. Dan weet ik dat ik voor, tegen of zij wind heb. Soms staat de pluim recht omhoog, wat weer duidt op bijna geen wind. Zo’n min of meer onbewuste gewoonte wordt met zo’n fotoserie bewust gemaakt. Zodoende heb ik de schoorsteen van de Hemcentrale zelf ook op de foto gezet vanuit mijn gezichtspunt, om half 8 in de morgen.IMG_9741

 

4 gedachtes over “De Wolkenfabriek

  1. Dat vind ik altijd hele mooie ijkpunten in de omgeving. Dat is zo gezichtsbepalend voor de plek waar je woont en je thuishoort. Ik scan altijd de horizon op kerktorens, molens of pijpen. Dat geeft de omgeving iets herkenbaars.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s