Op zoek naar sporen van Victor Hugo

Voorbij Caudebec kleurden de bossen wit van het Daslook IMG_9941
en blauw van de Blue Bell’s (Nederlandse naam ben ik even kwijt).IMG_9951Na mooie uitzichten over de bocht in de Seine tot aan de brug de BrotonneIMG_9958 en een steile afdaling kwamen we bij de Seine. Daar heeft Victor Hugo een leuk optrekje kunnen kopen na zijn succesboek  ‘De klokkenluider van de Notre Dame’. Het huis doet nu dienst als museum.Caudebec en Caux-012De tragische verdrinkingsdood in de Seine van zijn 19 jarige dochter Leopoldine en haar man, maakten dat Victor hier in Villequier niet de gelukkigste tijd van zijn leven had. Op het kerkhof ligt zijn hele familie begraven, behalve hijzelf. Hij kreeg een ereplaats in de Notre Dame in Parijs.Caudebec en Caux-013Wij wandelden langs de Seine weer terug naar huis. IMG_9982

4 gedachtes over “Op zoek naar sporen van Victor Hugo

  1. Prachtige foto’s! Wilde hyacint is de Nederlandse naam van de Bluebell. Toevallig laatst opgezocht; ik kende ook alleen de Engelse naam 🙂 Veel plezier nog in Frankrijk!

    Like

  2. Mooi hoor!! (En de Nederlandse naam voor bluebells is boshyacint… Ook hier in Ierland staan ze volop te schitteren, evenals een witte variant die licht naar knoflook geurt, echter niet zo sterk als de daslook, die hier nog echt in knop staat…)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s