Ochtendlijke ontmoeting 13

Al een paar ochtenden vliegen er een paar grutto’s krijsend boven mijn hoofd, als ik op een bepaalde plek langs kom fietsen. Dat gedrag is kenmerkend voor de grutto, die daar waarschijnlijk ergens in het weiland een nest heeft en dan probeert om het gevaar af te leiden. Een foto kan ik daar niet van maken.  Vanmiddag op de terugweg naar huis hoorde ik ze weer hun onrust uitroepen, maar terwijl ik langsfietste ging er één vogel op een paal zitten. Ik stopte meteen en probeerde hem dit keer wél op de foto te zetten. Hij bleef zowaar rustig zitten, terwijl grutto 2 druk aan het lawaai-papagaaien was in het weiland. Jammer van het tegenlicht, maar je hebt ’t niet altijd voor het kiezen.IMG_0325 IMG_0326 IMG_0327

5 gedachtes over “Ochtendlijke ontmoeting 13

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s