Twee eilanden in de Maas

Een lang weekend in Maastricht bracht mij naar natuurgebied  De Kleine Weerd. Het is  een voormalig eiland in de Maas, kortgeleden toegankelijk gemaakt met een mooie brug.  Het is leuk dat je zo tot aan de Maas kunt komen. Er liepen wilde paarden rond en veel konijnen. Verder was het er erg stil.maastricht 3 -005Dit zag ik er aan bloeiende planten. Niets speciaals, maar altijd mooi.maastricht 3 - 4 juni2016Op de uiterste hoek van het eiland stond een monument en een bank, waar je mooi uitkeek over de Maas. Het monument blijkt bij nazoeken ooit voor het geboortehuis van Jack P. Thysse gestaan te hebben. Het stond daar in de weg en is naar hier verplaatst. Het is een vogeldrinkplaats.IMG_0380Naast dit eiland ligt nóg een voormalig eiland met het Gouvernementsgebouw erop. IMG_0374Op Bij Heughem kwam ik weer in de bewoonde wereld en zag dat ze daar op een bijzondere manier de berm kort houden.IMG_0389Verderop in Maastricht was het een gezellige bedoening met een Jazz- en een bier festival. IMG_0392Het zonnetje kwam er zowaar even door, maar was van korte duur. Ons weekend was overwegend regenachtig en somber. Dat was een beetje jammer.

3 gedachtes over “Twee eilanden in de Maas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s