Even toerist

Ik was even voor een paar boodschappen in Amsterdam. Wat een gekkenhuis is het daar in het centrum. Overal mensen met rolkoffers die de weg versperren, in winkels is het troeperig, alles ligt op de grond, ik hoor personeel heel onaardig, kortaf doen tegen toeristen. Bah, ik had er een nare smaak van in mijn mond. Toen mijn inkopen (o.a. sandalen) waren gelukt, ben ik snel weggelopen uit de koopgoot.

Opeens zag ik de poort van het Begijnhof openstaan. Ik liep achter een rijtje toeristen aan door de poort naar binnen. De rust viel over me. Ook daar waren wel toeristen, maar evengoed hing daar een weldadige rust. Ik liep even de Engelse kerk in. Het was lang geleden, dat ik hier geweest was. Mooie plek.Begijnhof 26-06-2016

4 gedachtes over “Even toerist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s