Zomerfeest

Het heet zomerfeest, maar waterfeest kwam meer in de buurt. Op mijn school maken ze er tegen het einde  van elk schooljaar een happening van. Een avond vol spelletjes, drankjes en hapjes voor alle leerlingen, ouders, oudleerlingen, dorpsbewoners en leerkrachten. Dit jaar was het thema Nederland. De school was al weken versierd in dit thema en in de klassen waren de kinderen er al over aan het werk geweest, om alvast in de stemming te komen.IMG_0580

Ondanks de nattigheid zag het er gezellig uit. Er was gekozen voor buiten, omdat de buienradar toch wel droog weer voorspelde rond 6 uur. Een moeilijke beslissing voor de organisatie.

IMG_0576 IMG_0578

Mijn collega’s waren er helemaal klaar voor en het feest brandde los met een klompendans. Oer Hollandse spelletjes konden gespeeld worden, blikgooien, koekhappen, kop van jut, koemelken enzovoort. Een gezellige drukte.Zomerfeest 2016Maar helaas, na een uur werd de hemelkraan weer opengezet en veranderde ons zomerfeest in een echt waterfeest. De ouders kropen bij elkaar onder de boom, de paraplu en de eetkraampjes. Voor de kinderen kwam er eigenlijk nog een attractie bij. Ze leefden zich helemaal uit in de regen.IMG_0584Kortom, het werd een op en top  gezellig Hollands zomerfeest!

5 gedachtes over “Zomerfeest

  1. kinderen vinden regen niet erg, wij gingen bij regen altijd een straat verderop spelen, uit angst dat mamma ons binnen zou roepen. Maar kranige lui, dat team, en sportieve bezoekers!

    Like

  2. Ik heb 22 jaar in het bestuur van een personeelsvereniging gezeten en wij organiseerden van alles. Dus ook veel buiten en weet dus hoe moeilijk dat in Nederland is i.v.m. het wisselvallige weer. Fijn dat jullie er toch nog iets van wisten te maken.

    Like

  3. Mooi weer is altijd leuker bij een feest, maar toch verbaas ik mij er over dat het ondanks de regen toch een gezellig feest kan worden. Wij hadden met het dorpsfeest geluk. Prachtig weer om buiten te zitten en dat deed men dan ook. Reuze gezellig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s