Van Chichester naar West Dean

IMG_1151De richtingwijzer geeft alle plaatsen aan van onze wandeling, die startte in Chichester. Het had nogal wat voeten in de aarde voor we de stad uit waren.  Het lijkt wel of de wandelroutemakers vergeten om bordjes in de stad te plaatsen. We kwamen uit de stad op aanwijzing van een mevrouw, die zei ‘it narrows and it greeners’. Dat klopte. Rond lunchtijd waren we in East Lavant waar we heerlijk uit de wind zaten tegen de kerk aan de rand van het kerkhof. IMG_1139Nu begon het echte klimmen. We gingen naar Trundle. Dat is het hoogste punt in deze omgeving. Het is een circel boven op de heuvel een ‘circle hillfort’ . Er zijn al sporen uit de ijzertijd gevonden, maar onduidelijk is of er wel eens een kasteel gestaan heeft. Wel ooit een kapel, maar nu staan er een paar zendmasten en de steen. Je hebt er een prachtig uitzicht, helemaal naar de zee toe.

IMG_1154   IMG_1152

En tot onze grote verrassing zagen we daarvandaan de Goodwood Racecourse liggen. Daar gingen onze mede treinreizigers afgelopen vrijdag dus naar toe. IMG_1155Nu hoefden we alleen nog maar af te dalen naar het leuke dorpje Singleton. Daar is een openluchtmuseum. Dat bezochten we niet. Het dorpje is zelf al prachtig om te zien. De West Dean Gardens was ons doel. Daar streken we neer voor de thee. IMG_1166Het was al bijna sluitingstijd voor de tuin, dus ook die hebben we niet goed bekeken. Wel zagen we nog het prachtige hoofdgebouw, dat nu een college is. De tuin is beslist een aanrader, wie weet voor een volgend keer. IMG_1171Via een poort in zo’n oude muur, zoals je dat leest in de klassieker ‘De geheime tuin’, kwamen we op een klein weggetje in West Dean, nog zo’n pittoresk dorpje. Een paar jongelui runden daar een alleraardigst dorpswinkeltje en de cafébaas was ook al een jongeman van een jaar of 35. Het dorpje bruiste van de activiteit en wij namen een bruisende cider, uiteraard om onze dorst te lessen, maar ook om de tijd die we op de bus moesten wachten te doden. We voelden ons voldaan over de prachtige afwisselende wandeling van ongeveer 13 kilometer.IMG_1179

4 gedachtes over “Van Chichester naar West Dean

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s