Mee bewegen

De moeilijkste opdracht van deze week voor mijn fotocursus is om een foto te maken waarbij de achtergrond bewogen is en het betreffende beeld, dat in beweging moet zijn, is scherp. Daarvoor moet je de camera meebewegen. Ik heb veel geoefend en onderzocht. Met mijn compactcamera werken de dingen anders en zijn er minder mogelijkheden. Maar met al het geoefen leer ik wel alle mogelijkheden van deze camera kennen. Dat was mijn doel. Het onderzoeken vind ik leuk om te doen. Vanmiddag ben ik onderaan een dijk gaan zitten, waar een fietspad boven over loopt. Ik  wist  al dat ik met overbelichting te maken zou krijgen. Door de ISO aan te passen en onder te belichten, kwam ik langzamerhand op een instelling, waarbij ik tenminste zàg wat ik op de foto wilde hebben. De fietsers op de dijk hadden wel hun vraagtekens bij die mevrouw met camera. Sommigen zwaaiden en één meneer riep: ‘Kom ik morgen in de krant!’. Hier een collage van mijn probeersels:fotocursus

2 gedachtes over “Mee bewegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s