Elle

Op wat filmflitsen na had ik nog nooit een film van Paul Verhoeven gezien. Zijn fimgenre trekt me niet zo. Toch ging ik gisteren met een vriendin naar ‘Elle’. Vooral het feit dat Isabelle Huppert meedoet trok me over de streep. Ik ben niet teleurgesteld. Herkenbaar was de hand van Paul Verhoeven met gewelddadige (sex) scenes, schokeffecten, bloederige scenes. Maar het spannende verhaal (Triller), het geweldige acteren van Isabelle, de mooie Franse sfeerbeelden hebben ervoor gezorgd, dat ik twee uur lang geboeid in de bioscoop heb gezeten.

Een stukje van een recensie: Verhoeven dirigeert het volle – maar geen moment overvolle – Elle alle kanten op: soms grotesk, dan weer intiem, vaak onbedaarlijk komisch. De dialoog zit vol sociaal commentaar en spot: multicultuur, bankencrisis, artistieke pretentie, katholicisme, slappe mannen, het komt allemaal voorbij.

5 gedachtes over “Elle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s