Veiling-avontuur

img_2099Ik heb een schilderij gekocht op een veiling! Het was nog spannend, maar het is gelukt. Tot 21.00 uur kon je bieden en ik had uiteindelijk het hoogste bod. Ik had nog nooit zoiets gedaan, maar ik had een schilderij op het oog dat ik graag wilde hebben. Afgelopen zaterdag waren we naar de kijkdag van het veilinghuis geweest. img_2098 Heel divers wat je daar allemaal zag. In een catalogus en op internet kon je de minimumprijzen zien en wat men hoopte dat het op zou brengen. Het is een wereld op zich. Maar wel eens leuk om mee te maken. img_2100Dit is mijn nieuwe aanwinst. Dit tafereel is in een bekende stad. (Wie weet waar?) Dat is voor mij de gevoelswaarde met dit schilderij. Ook de stijl vind ik leuk, dus het komt in ons huis te hangen. Zo leuk!

16 gedachtes over “Veiling-avontuur

 1. Het lijkt me heel spannend om op die manier een schilderij te ‘winnen’. Al biedend zoiets verwerven, dan is het echt GEWENST.
  In de aanvang van mijn studietijd heb ik daar vaak gelopen. Maastricht, heerlijke flaneer-stad.

  Like

 2. @Jeanne: Ik begon al aan mezelf te twijfelen. Ik dacht m’n 2de reactie te hebben gezien, maar mogelijk werkt reageren op reageren op reageren niet zo goed. Hij kan ook in een spambak beland zijn of wacht mogelijk op goedkeuring.

  Ik tikte vanochtend dat het toch de andere (westelijke) Maasoever moest zijn. De opname is naar het noorden genomen en voor 1940 lag het kanaal aan de westzijde van de Maas. De St Servaasbrug op de achtergrond.

  Mijn eerste gok was dat het Maastricht moest zijn omdat ik alleen daar weet dat er een soort kanaal is langs de rivier en dat daar zo’n historische (St. Servaas) brug is. Alleen kon ik het torentje niet plaatsen.

  Het kanaal lag op de plek waar nu de Maasboulevard is en de ophaalbrug was waarschijnlijk in het verlengde van de Graanmarkt. Bij het kadaster http://www.topotijdreis.nl/ zie je het kanaal met ophaalbrug rond 1925.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s