Kampina

We combineerden een vriendenbezoek met een NS wandeling. Onze tocht ging van station Boxtel naar Oisterwijk. Aan het begin van de route zagen we een flink groot weg-kruis staan. Ik dacht dat het iets typisch Limburgs was, maar die Brabanders kunnen er ook wat van. img_3349We waren benieuwd naar natuurgebied Kampina. Hier werden we dwars doorheen geleid. Weer een bijzonder stuk natuur. De heide is erg vergrast, maar dat was nu een mooi gezicht. img_3355Onze lunch aten we op een boomstam midden op de heide. Inmiddels was de zon goed doorgebroken. Heerlijk wandelweer dus. Op deze zondagmiddag vonden veel meer mensen dat. In tegenstelling tot onze wandelingen van het Trekvogelpad, liepen we hier dus niet alleen. img_3361Vanuit de Kampina liepen we de Oisterwijkse bossen in. De vele vennetjes maken dit gebied heel bijzonder.img_3374Doordat hij zo wit is zagen we deze zilverreiger van verre zitten, heel hoog in een boomtop. Mijn kleine fototoestel kreeg hem zowaar nog wat dichterbij en scherp. img_3373Na een gezellig weerzien met onze vrienden maakten we de etappe af door naar station Oisterwijk te lopen. De trein deed de rest.

6 gedachtes over “Kampina

  1. Wat bijzonder dat je vanaf het treinstation zulke mooie wandelingen kan maken. Ik ben een oen wat betreft openbaar vervoer, omdat wij hier zowat afgesneden zijn van trein, tram, bus… Maar het lijkt me een luxe als je overal heen kan treinen..

    Like

  2. De Kampina is een begrip. Daar hebben wij ook al eens gezworven, maar dan in het voorjaar. En yeah, zaterdag hebben wij ook weer eens 25 km. gelopen, alleen heb ik geen foto’s gemaakt. Wel genoten van het schitterende weer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s