Jan-talk

Dankbaar voor het prachtige leven, dat hij gehad heeft, hield Jan Terlouw een bevlogen toespraak, want hij gunt de jeugd ook een mooie toekomst. Zo uit het hart gegrepen, uit bezorgdheid voor de toekomst! Ik lees, dat er vandaag al heel veel op het optreden van Jan gereageerd is, maar zijn woorden spreken me zo aan, zijn ook zo hoopgevend, dat ik het filmpje toch plaats. Klik maar:

//media-service.vara.nl/player.php?id=367395

12 gedachtes over “Jan-talk

 1. Ik heb het live gezien en kreeg het fragment op de DWDD-site nog alrijd niet aan de gang. Deze op een andere plek doet het wel, maar is helaas niet zelfstartend. Dwz ik stuur hem aan iemand door die blind is en dit graag wil beluisteren met de tip 2x op tab drukken en dan op enter. En dan maar hopen dat ie het bij hem doet. Dus alvast dan voor deze link.

  Het verhaal vond ik imponerend en ik ben het roerend met hem eens dat erg veel gaat om vertrouwen. Waar ik woon valt dat nog best mee, het zal op andere plekken zeker beroerder kunnen zijn. Touwtjes zie je hier niet uit de voordeur, maar je ziet wel voordeuren open staan zodat kinderen in en uit rennen en gewoon op straat spelen. Mijn deuren zet ik ook regelmatig een uur tegen elkaar open om de vochtige lucht uit mijn huis te laten waaien en net als de andere deuren hier staat de voordeur direct aan de weg. Ik zie hier vaker deuren open. Bij mijn oom van moederskant en een tante van vaderskant zijn altijd de achterdeuren open. Dat is daar niet vreemd en zij wonen dicht tegen de stad.

  Eergisteren waren er in de buurgemeente Bergen 34 insprekers bij een raadsvergadering. Dat doen ze omdat ze toch wel vertrouwen hebben dat daar naar wordt geluisterd.

  Het zijn zomaar wat voorbeelden waarvan ik denk dat het best nog wel meevalt, afhankelijk van waar je woont.

  Neemt niet weg dat ik de zorgen van Jan T zeker deel en dan ook op milieugebied. De dag erna was er (vanwege het verhaal van Terlouw) een vrouw in de uitzending die doemdenken op een hoger niveau had getild. Zij gaf nog wat meer punten over het milieu. Maar als je zoiemand hoort, dan kan ik me goed voorstellen dat veel mensen denken: ‘Er is toch niets meer aan te doen, later we van die laatste 5 dagen nog maar een mooi feest maken.’ Terlouw zijn betoog was wat mij betreft een stuk hoopgevender.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s