Trekvogelpad: De Rijp – Zaanse Schans

Met de bus waren we in een half uur in De Rijp, het startpunt van de etappe van vandaag. Eigenlijk lopen we het Trekvogelpad van Bergen naar Enschede, maar dit keer liepen we tegen de richting in een nog ontbrekend stuk van de route. Hierna is er nog één trip te doen hier in Noord Holland. Verder lopen we al ergens in de Achterhoek. p1000030De dag begon wat bewolkt, fris maar windstil. Prachtig wandelweer. We liepen door de Rechtestraat in De Rijp. Daar waren al heel wat huizen in Kersttooi. Volgend weekend wordt er een Midwinterfeest gehouden en men verwacht 20.000 bezoekers. Wij zijn blij dat we nu in alle rust al een beetje kunnen kijken, wij hoeven die drukte niet. Al gauw lopen over een dijk langs fort Spijkerboor.p1000032Met het pontje steken we het Noord Hollands kanaal over om onze route te vervolgen. p1000035Oostknollendam was een dorpje dat veel leuker en groter was dan we dachten. Het wordt er al echt Zaans.p1000047Het Wormer en Jisperveld zijn mooie natuurgebieden. De wandeling laat goed zien, hoe plat, ruim en waterrijk het hier is. We troffen het vandaag met de bijzondere luchten en de weerspiegelingen in het water.p1000061Hoewel we aan de skyline heel wat industrie zien, blijft de route heel landelijk totdat we de Zaanse Schans bereiken. Zelfs op deze dag in december zijn er nog genoeg toeristen te vinden op deze plek met ook wel een bijzondere erfenis uit ons industriële verleden.p1000084

7 gedachtes over “Trekvogelpad: De Rijp – Zaanse Schans

  1. Pingback: Tijd | Sjannesblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s