Trekvogelpad: Brummen – Vorden

Thuis was de zon al door de mist heen gebroken, maar onderweg in de trein reden we door een dik, mistig, somber landschap. Maar toen we in Brummen startten met de wandeling waren we heel blij met onze keuze om vandaag, op de één na kortste dag van het jaar, toch te gaan wandelen. De zon was doorgebroken! Het was genieten van het winterse witte landschap, echte sneeuw kan haast niet mooier zijn!trekvogelpad-brummen-vorden-20-12-2016 We staken met het pondveer de IJssel over. Aan de overkant liepen we op Bronkhorst aan.p1000238 Het kleinste stadje van Nederland lag in diepe rust. Gelukkig was de herberg open, waar we bij het knapperende haardvuur genoten van onze koffie. trekvogelpad-brummen-vorden-20-12-2017 Door dit rivierenlandschap wandelden we over dijk- en graspaden naar Wichmond. Ondertussen had de zon de strijd met de mist verloren en werd het gaandeweg grijzer. Ook dat hoort bij deze tijd van het jaar. p1000247p1000253Vandaag zagen we ook trekvogels op onze route, zwermen met ganzen, maar ook twee ooievaars en een koppeltje Nijlganzen. Foto’s van de laatsten zijn helaas mislukt. p1000255We lieten het rivierengebied achter ons en we kwamen in het typische Achterhoekse landschap. Veel boompartijen afgewisseld met akkerland. Op deze hogere gebieden zie je ook weer landgoederen, zoals bij Wichmond, Hackvort en Vorden. Altijd leuk om naast het boerenland ook weer de rijkdom van kasteeltjes en hun parken te mogen bewonderen.trekvogelpad-brummen-vorden-20-12-2018Vorden was voor vandaag ons eindpunt.

9 gedachtes over “Trekvogelpad: Brummen – Vorden

  1. Wat leuk om dit even voorbij te zien komen. Mijn achternaam is van Brummen, dus ik heb wel wat met die omgeving. Mijn voorouders komen daar ook echt vandaan. Bronkhorst is zo mooi.. en dan met dit weer bij een knapperend haardvuur, je zou bijna niet verder willen wandelen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s