Uilen – update

Naar aanleiding van mijn eerdere blog over ransuilen in een boom achter ons huis had ik begrepen, dat dit een roestplek is voor uilen, waar ze overwinteren. Ik weet niet waarom maar de boom is al een paar weken leeg, alle uilen gevlogen. Gisteren toen alles zo vol rijp bleef de hele dag, ben ik in het park gaan zoeken, want met die witte kale bomen moeten uilen toch meteen zichtbaar zijn als ze ergens in een boom zitten. Helaas zag ik nergens iets. Tot mijn stomme verbazing zaten er vandaag toch opeens wel twee dieren in ‘onze’ boom. Ik probeerde natuurlijk meteen een foto te maken, maar het was veel moeilijker dan de vorige keer. Ze bleven namelijk niet zo onverstoorbaar zitten toen ik in de buurt kwam en tot mijn stomme verbazing vlogen er opeens nog drie andere uilen uit een nog groene hulstboom, die naast de berk staat. Ze zitten er dus toch, alleen verstoppen ze zich ook.p1000327 p1000329

4 gedachtes over “Uilen – update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s