Aanvulling

Met wat vriendinnen uit het dorp liepen we vandaag de Lijntjes met Huis Ilpenstein na, zoals ik dat al eerder deed. Van het Scheepvaartmuseum, waar de huwelijksportretten het echtpaar de Graeff hangen. Vandaag kreeg Geertruida Overlander (en Cornelis natuurlijk ook) bezoek van wat dorpsgenoten.p1000844Verder ging het naar de Oude Kerk. Naast de lijntjes is de kerk weer bewonderd en ook de tentoonstelling van Marinus Boezem daarin.

vrouwengroepDe wandelroute richting het Tasjesmuseum ging dit keer over het Rembrandtplein. Daar zagen we onze vriend Frans Banning Cock, in brons gegoten. Dit is de nieuwe aanvulling aan de excursie. Even later stonden we voor de Nachtwacht in het Rijks.

p1000857p1000862

 

 

 

 

 

Daar moesten we ook nog even naar de zilveren troffel kijken, waarmee Cornelis de Graeff de eerste steen heeft gelegd van het stadhuis van Amsterdam.p1000863

3 gedachtes over “Aanvulling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s