Over de rand 20

Twee weken geleden fietsten we boven over de autoweg die richting de IJtunnel gaat. Daar keek ik over de rand en zag dat de bouw van de metrolijn toch aardig begint op te schieten. De bouw heeft inmiddels al 5 jaar vertraging opgelopen o.a. ook door de enorme verzakkingen bij huizen aan de Vijzelstraat. Het project kost natuurlijk een aardige duit en ook nog eens  veel meer dan begroot. Maar het eind komt in zicht.  De Amsterdamse metrolijn zou opengaan in oktober 2017. Nu wordt dat 22 juli 2018. Er komt dus nog eens 9 maanden bij.img_3590Voorlopig reizen wij nog lekker met de bus naar het Centraal Station. Er rijden zoveel bussen, dat wij nooit op de dienstregeling hoeven te kijken hoe laat er een bus komt.  Als de metrolijn klaar is, zal onze riante OV regeling verslechteren. De meeste bussen stoppen dan in Amsterdam Noord, waar we moeten overstappen op de Metro om bij het CS te komen. Het voordeel zal zijn, dat je dan, met maar één keer overstappen helemaal in Zuid kunt komen. Als je daar uiteraard iets te zoeken hebt. Busreizigers uit ons dorp kunnen dus nog niet erg enthousiast zijn over de komst van de metro. We zullen zien.img_3591

9 thoughts on “Over de rand 20

  1. Bij ons in het dorp komt al jaren helemaal geen bus meer. 😦 Je kan wel met de “belbus”, dus op tijd reserveren. Dichtbijzijnde regelmatige dienst zit op +/- 3km.

  2. Maar met de metro gaat het wel snel. Wij gebruiken de metro hier in Rotterdam vaak, ook om naar Den Haag te gaan (dan heet ie Randstadrail). En straks kunnen we naar Hoek van Holland.

  3. Mooi lijnenspel . Daar houd ik wel van. Ik herken de perikelen met de metro wel een beetje. Wij hebben een vierbaansweg in de buurt gekregen, de Centrale As, maar deze lig net iets te ver weg voor ons om rendabel te zijn. De honderd weg naar leeuwarden gaat een 80 weg worden waardoor onze reistijd langer gaat worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s