Het nuttige met het aangename

Met de vakantietijd in het vooruitzicht moeten de paspoorten verlengd worden. In onze gemeente Waterland moeten wij daarvoor naar het gemeentehuis in Monnickendam, ongeveer 6 kilometer bij ons vandaan. Wij bedachten vanmorgen om er naar toe te wandelen. De route gaat deels over mijn vertrouwde weggetje naar mijn werk, waar ik al heel vaak over geblogd heb, omdat ik het er in alle seizoenen van het jaar zo mooi vind. Ik mis mijn ochtendfietstochtje wel, dus was het paspoort aanvragen een welkome reden om er weer eens te gaan kijken. Dit is het terrein van de theetuin, die komend weekeinde weer open gaat. De buurtbus reed net voorbij. Dat bracht ons op een idee. Op het gemeentehuis van Monnickendam waren we snel aan de beurt . Er was nog tijd om even door de mooie straatjes van Monnickendam te wandelen met de speeltoren op de achtergrond. We hadden geluk, want er kwam net een buurtbus aan. Daar hadden we nog nooit gebruik van gemaakt. Je ziet hem ook vaak leeg voorbij rijden. Dit busje neemt plattelandsweggetjes en zorgt voor verbinding tussen Ilpendam en Uitdam met tussenstops in Monnickendam en Zuiderwoude. Vandaag werd dit kleine busje ons vervoermiddel naar huis en de chauffeur zette ons praktisch voor onze deur af. Ondertussen zijn de paspoorten in de maak en wij hadden een leuke en gezonde ochtendbesteding, nuttig en aangenaam dus.

7 gedachtes over “Het nuttige met het aangename

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s