Moresnet, deel 3

We kwamen terug in Moresnet na vijf kilometer gelopen te hebben.  We pauzeerden even en liepen toen verder onder de  hoge spoorlijn door. Die  spoorlijn is nog een overblijfsel uit de eerste wereldoorlog toen men een spoorverbinding nodig had voor het transport van Duitse artillerie en troepen naar het front te vervoeren. Hij overbrugde het dal van de Geul.

Met de Geul nu aan onze andere hand passeerden we eerst een oud industrieel gedeelte met voorheen de graanmolen van Moresnet. Een oud mijnspoor was een perfect wandelpad geworden. Om er een rondwandeling van te maken bogen we op een gegeven moment af van het spoor en liepen een heuvel op. Daar keken we weer mooi uit over het plateau. Het plateau werd op een gegeven moment weer verlaten en we daalden af naar de Geul. Daar zagen we een IJsvogel vliegen. Het was nog een prachtig stukje natuur langs de rivier door een bos. Ongemerkt naderden we Moresnet alweer. Het laatste stukje was wel apart. We moesten volgens de route gewoon bij mensen achter over hun erf lopen om vervolgens door een steegje aan de voorkant op straat te komen. Je denkt eerst dat je verkeerd gelopen bent, zo gek. Maar we waren weer in het dorp en konden voldaan in de auto stappen.

7 gedachtes over “Moresnet, deel 3

 1. Hier heb ik 5 jaar geleden ook gewandeld. Ik deed toen samen met mijn schoonzus , en nog 72 andere mensen, mee aan een 4-daagse Pelgrimstocht georganiseerd door Cordaid. Ten bate van de Vastenactie.
  Dit stuk liepen we de tweede dag. Ik weet het nog heel goed dat we onder de spoorlijn doorliepen.
  Indrukwekkend!
  Mooi om dat via jouw blog weer terug te zien. 🙂

  Groet, Angela

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s