Moresnet, deel 2

We wandelden langs een heel sfeervol stuk aan de oever van de Geul. De rotspartijen langs de oever, maar ook een oud viaduct kleuren het landschap.  Het is het domein van een zeldzame vogel, de waterspreeuw. Hij had waarschijnlijk zijn nest onder het viaduct. Hij houdt van snelstromende rivieren waar hier en daar rotspartijen in liggen. Daar gaat hij graag op zitten. Dat zagen wij ook, helaas niet lang genoeg voor de foto. Broerlief speurt altijd naar zeldzame plantjes. Het is nog vroeg in het seizoen, dus stond er nog niet veel in bloei. Maar we hadden toch een leuke ‘oogst’. Langs de oever kwamen we langs een voormalig kalkoven. Moresnet is een zelfstandig staatje geweest, waar zinkmijnen een belangrijke factor in waren. Die lagen iets verderop. De Geul bevat hier veel zink.Er zijn een paar boeken over dat ministaatje geschreven, waar ik nu heel nieuwsgierig naar geworden ben. Dit is een gebied met veel historie.

Zink van David van Reybrouck.

Moresnet van Philip Droge

5 gedachtes over “Moresnet, deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s