Leiden

Voor het eerst stapte ik vandaag met het Boekenweekgeschenk als betaling in de trein. Samen met vriendin ging ik naar Leiden. We wandelden wat door de stad en genoten net als zovelen van het heerlijke weer, van de stijlvolle gebouwen, mooie plekken en de gezellige sfeer die er hing. Eerst brachten we een bezoek aan het museum voor Volkenkunde. We liepen even de wereld over en maakten kennis met al die verre volkeren en hun culturen. Een mooi ruim museum, waar ik zeker nog eens terug ga als er weer een grote tentoonstelling gevoegd wordt bij de permanente.Er zijn zoveel mogelijkheden om te bekijken in deze stad, maar wij kozen voor het Rijksmuseum van Oudheden. Hier was ik speciaal op zoek naar iets, waar ik morgen meer over vertel. Dit museum bekeken we verder heel globaal. Het was er erg druk, waardoor we het snel voor gezien hielden. Een mens kan ook maar een bepaalde mate van dingen opnemen aan. De Hortus was vlakbij en dat leek ons met het mooie weer een prachtplek om even rond te lopen. En dat was het ook. De kassen konden ons minder bekoren en ook de vlindertuin maakte weinig indruk, maar de parkachtige tuin was prachtig en gevarieerd. We hadden een leuke middag en Leiden smaakt naar meer.

2 gedachtes over “Leiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s