Rondje voor de koning

Nadat de koffie met oranjetompouce ons goed had gesmaakt en we wat beelden op TV hadden gezien van onze koning in Tilburg gingen we even de benen strekken. Blijkbaar was iedereen naar activiteiten i.v.m. koningsdag want het was overdreven rustig op de weg. Dat vinden wij niet erg en we genoten extra van ons rondje. We gingen langs ons dorp over de dijk naar de Purmer.

Het eerste stuk loop je tussen de weilanden, waaruit het overgrote deel van de Purmer bestaat. Maar een aantal jaren geleden zijn er bij Purmerend  bossen aangeplant. Het zijn nooit mooie echte bossen geworden, maar het is nu toch wel aardig, dat je daar ook zo eens in kunt wandelen. Het verandert weer eens even. Deze tijd van het jaar kleuren ze ook mooi door het fluitenkruid en koolzaad.  Verderop in het weiland zagen we een paar stelletjes Grauwe Ganzen met hun jongen.  Het is een prachtig gezicht, maar de boeren zijn niet blij met deze schare aan nakomelingen. Zij verpesten met hun mest de weilanden voor de koeien.De Nijlgans is als exoot zich hier erg thuis gaan voelen. Ook zij vermeerderen zich gestaag en zijn geen zeldzaamheid meer. Moeilijk hoe je hier als natuurbeheer mee om moet gaan. Laat je de natuur zijn gang gaan of grijp je in? Gelukkig mogen wij er nog gewoon van genieten.

4 gedachtes over “Rondje voor de koning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s