Oleander

Een jaar geleden overleed mijn beste vriendin. Van haar had ik ooit, jaren geleden een klein oleanderplantje gekregen. Toen zij hem mij gaf, kende ik die plant nog niet. Later, op vakantie in Italië en Spanje zag ik hoe de oleander daar groeit, soms eigenlijk als onkruid langs de kant van de weg. Ik vond hem prachtig, sierlijk, mooi bloemrijk, wild. Mijn kleine plant begon na enkele jaren pas een enkel bloempje te laten bloeien, maar gaande weg werd het een prachtige struik, die elk jaar mooier werd, eigenlijk net zoals onze vriendschap met de jaren sterker werd.  Alsof het zo moest zijn: toen mijn vriendin overleden was, ging ook mijn oleander ter zielen. Ik vond dat zo jammer, want het was ook  een herinnering aan HAAR.Ik heb een nieuwe plant gekocht, het is niet hetzelfde als het cadeau wat ik ooit kreeg, maar toch word ik zo blij van deze plant. Ik hoop dat hij snel groot wordt en mooi in bloei komt. Dan kom ik op mijn balkon toch een beetje in zuidelijke sfeer met mijn vriendin in gedachte.

12 gedachtes over “Oleander

  1. De oleander is een mooie plant met prachtige bloemen. We hadden er drie, twee zijn ter ziele. De derde trekt zich iets aan van alles en bloeit ieder jaar. We hebben al eens een nieuwe geprobeerd, maar dat was weggegooid geld…

    Liked by 1 persoon

  2. Wat jammer dat je de vorige oleander kwijtraakte. Verschillende planten in mijn tuin heb ik gekregen van een fijne, veel te jong overleden zwager. Altijd als ik die planten zie, vooral als ze bloeien, den ik aan hem. Ik zou willen dat hij mijn tuin eens kon zien, hij was net als ik gek op planten.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s