Naar Muiderberg

Ons doel was de Joodse begraafplaats in Muiderberg. Dit n.a.v. het boek van Arjeh Kalmann. Zijn overgrootouders liggen daar begraven. We gingen op de fiets. Het was somber weer, niet warm, maar warm krijg je het wel van het gefiets. Door Amsterdam ging het, langs Diemen naar Muiden. Met wind mee was het een heerlijke tocht en opeens waren we dan ook al voorbij het Muiderslot.Nog 7 kilometer te gaan naar Muiderberg. Na een kopje koffie gingen we op zoek naar het kerkhof. Het is er gigantisch groot. Al snel hadden we door, dat we die graven niet gingen vinden, dus reden we verder. In Weesp vonden we een luw plekje achter Fort Ossenmarkt , onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Hier verorberden we onze lunchen had ik tijd voor een fotografeermomentje, jonge koeten op het nest, een woerd, die zijn middagdutje deed en Vergeet-me-nietjes.Via Driemond en Amsterdam zuidoost fietsten we naar het Centraal Station. Het pont zette ons naar de overkant. Daar pakten we het fietspad langs het Noord-Hollands Kanaal totdat we bij het pontje bij ons eigen dorpje waren. Aan de overkant het dorp door en we waren weer thuis na 70 kilometer. Heerlijk gefietst, dat smaakt naar meer…….

4 gedachtes over “Naar Muiderberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s