Tegenstelling

Kerkelijk – WereldlijkOm even uit te rusten tijdens onze fietstocht stapten we in Edam binnen bij het Damhotel. Daar zag ik opeens vanuit mijn ooghoek dit beeld. Twee figuren waar ik een zwak voor heb. Frans Banning Cocq is de man in het zwart en centrale figuur op de Nachtwacht van Rembrandt. Ik heb genoeg over hem en mijn speciale lijntjes met hem geschreven. Dan staat op de toog Aartsengel Michaël. Als kind had ik een onvoorwaardelijk geloof in mijn engelbewaarder. Dat was de engel die altijd rechts van mij meeliep en mij voor alle gevaren beschermde. Ik liet zelfs ruimte voor hem open als ik ergens ging zitten. Dit in tegenstelling tot de engel die links van me probeerde mij op het kwade pad te brengen.

7 gedachtes over “Tegenstelling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s