Waar de Hunte in de Weser stroomt

De rivier de Hunte stroomt vlak langs ons logeeradres. Inmiddels hebben we al heel wat kilometers er langs gewandeld en gefietst. Het leek ons daarom leuk om de loop van dit riviertje te volgen tot waar hij in de Weser stroomt. Het werd weer een mooie fietstocht. Dit keer leek het landschap op thuis, want we fietsten over dijken met schapen en langs uitgestrekte weilanden. We zagen de Blauwe Reiger weer. Thuis hoort die zowat bij de inboedel, hier hadden we hem tot nu toe nog niet gezien.

Iets ten noorden van Elsfeth stroomt de Hunte in de Weser. Het was een apart stadje, een soort havenstad met (pak)huizen, die je in een kustplaats verwacht. Ook een monumentale toren. Die zie je in Engeland veel, maar hier verwachtte ik die niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via een brug, die maar één keer per uur dichtgaat voor de scheepvaart, zodat de fietsers en wandelaars  naar het schiereiland kunnen komen, fietsten wij weer terug langs de andere oever van de Hunte, naar huis. Het was een heerlijke fietstocht voor deze warme dag. Helaas heb ik maar een paar (slechte) foto’s, gemaakt met mijn mobiel. Ik was vergeten om de batterij van het fototoestel op te laden, helaas.

6 gedachtes over “Waar de Hunte in de Weser stroomt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s