6 woordverhaal: Antiek

Deze karren trekken het niet meer Dat lot zal ons allen treffen. Op een dag gaat het niet meer, word je afgedankt. Spullen gaan bij het grofvuil of als ze het treffen worden ze tentoongesteld in een museum, zoals deze karren. Ze staan museum, die Alte Ziegelei bij Westerholt, Nieder Sachsen. Vroeger was dit een echte steenfabriek, nu is alles dus antiek.

Meer antiquiteiten vind je hier.

8 gedachtes over “6 woordverhaal: Antiek

  1. interessant zo’n museum. in ons Zuiderzeemuseum hadden ze paar jaar geleden een ambachtsman die alle oude karren in orde brengt, eventueel stukjes bijmaakt, en ook de oude motieven in het hout van zo’n haam kan snijden. Zou die man er nog steeds zijn?

    Like

  2. Als het een troost kan zijn … bij ons in West-Vlaanderen worden deze openluchttentoonstellingen zelfs vervangen door … digitalisering. Dit gegeven was het onderwerp van mijn zeswoordenverhaal over antiek.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s