Ronde van Ilpendam

Sinds een aantal jaren wordt er in ons dorp op de eerste Pinksterdag een sportief evenement georganiseerd. Je kunt op hardloop-, wandel-, fiets- en wielrengebied aan je trekken komen. Er is dus voor elk wat wils. Als wielrenner zijn er diverse afstanden te rijden, datzelfde geldt voor de toerfietser en de wandelaar. Je kiest wat bij je past. Ook worden er nog wandel en fiets etappes voor kinderen uitgezet. Deze dag zie je dan ook het hele dorp samenkomen op ons kerkplein. Het is een gezellig komen en gaan van startende en aankomende sporters. Dus ook voor mensen die sportief niet meedoen is er gezelligheid op het plein. Wij fietsten 70 kilometer. De route ging even naar Hoorn en terug. Het was mooi weer, maar de wind was wel een factor waar vandaag rekening mee gehouden moest worden. Onderweg kom je overal dorpsgenoten tegen. Zo zaten we onderaan de dijk ons lunchpakketje te verorberen en daar fietsten ze weer langs. Grappig als dat toch een heel eind bij het dorp uit de buurt is. Je komt langs controleposten, waar je je kaart moet laten afstempelen. Na afloop krijg je een medaille. Er werd me nog een massage aangeboden. Een opleidingsschool was terplekke en deden het gratis. Dat heb ik even heerlijk ondergaan.Je begrijpt dat naast al die sportieve mensen er ook heel veel vrijwilligers in actie zijn gekomen. Het is fantastisch dat het lukt in zo’n klein dorp als het onze om zo’n evenement op poten te zetten. Helaas was er vandaag een domper voor de organisatie: vannacht zijn er spullen gestolen, een massagetafels, een kast met de elektriciteitsvoorziening, water en bananen, dit was de foeragering voor de deelnemers. Wie doet nou zoiets!!!

Gelukkig is men verzekerd en gaat de opbrengst van alle inschrijfgelden op de gebruikelijke onkosten na naar het goede doel.

6 gedachtes over “Ronde van Ilpendam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s