En de dag kleurde rose…………………

Met het oog op de gebeurtenis van vandaag kocht ik deze rose pioenrozen. Roze is normaliter niet zo erg mijn kleur, maar nu moesten ze juist speciaal rose zijn. Het is vandaag namelijk 2e pinksterdag en deze dag was jarenlang gekoppeld aan Pinkpop. Het muziekfestival was vroeger maar één dag en wel op pinkstermaandag.  In de beginjaren van dit festijn ben ik er dan ook een aantal jaren heen geweest getuige ook deze sticker op een oude schoolagenda. En op deze pinkstermaandag in 2017 ging ik wéér naar Pinkpop. Ditmaal niet in Limburg, maar in Amsterdam. Ditmaal niet in de openlucht in het sportpark in Geleen, maar in het De la Mar theater in Amsterdam. Natuurlijk was het niet het Pinkpop van toen, maar toch! Een theatervoorstelling met muziek van mijn lievelingsband Rowwen Hèze.  Het thema van de verhaallijn was Altzheimer. Heden en verleden liep voor de hoofdpersoon door elkaar. Pinkpop was cruciaal in zijn leven geweest. Daar wist hij nog alles van, maar hij wist nauwelijks meer dat het Amsterdamse meisje, dat vroeger voor zijn vriend gekozen had nu al jarenlang zijn vrouw was. Er werd veel Limburgs gesproken en gezongen. Er was boventiteling voor degenen, die dat nodig hadden. Op de achtergrond steeds oude zwart-wit beelden van Pinkpop. Ik zocht stiekum of ik mezelf nog terug zag. Het is een prachtig geheel geworden van de sfeervolle muziek, de Limburgse geschiedenis en het levensverhaal van Wiel, de hoofdpersoon. Eigenlijk was het een middag heerlijk zwijmelen over vroeger met een tragische ondertoon.

Nu begrijp je misschien, waarom mijn dag rose kleurde. Rose is zowat het handelsmerk van Pinkpop, nu nog steeds!

15 thoughts on “En de dag kleurde rose…………………

  1. Wat leuk Jeanne, Pinkpop op zo’n manier te beleven. Onze kleindochter is afgelopen zaterdag ( met haar vader ) voor het eerst naar Pinkpop geweest, ze vond het geweldig.

  2. Wat een unieke belevenis voor jou. Op Pinkpop was ik nooit, maar ik volg het nog steeds jaarlijks op t.v. Vroeger ging ik naar veel concerten. Het is altijd heerlijk om die sfeer nog eens te herbeleven. Ik kan me jou gevoel ongeveer voorstellen.

  3. Wat leuk om over Pinkpop te lezen: jeugdsentiment!
    En dat Rowwen Hèze je favoriete band is. Ik heb “Peelse” roots dus die band staat ook hoog op m’n lijst. Met vooral de nummers: “de Peel in brand” en “Eiland in de verte”! Mooie tekst maar ook zo mooi door die zeer herkenbare stem van Jack Poels!

    • Het zullen ook mijn ‘Peelse’ roots (mijn vader komt uit de Brabantse Peel) wel zijn, waarom die muziek mij zo aanspreekt. Niet alles trouwens, vooral de meer lyrische luisterliedjes. En ja, die nummers die jij noemt…… prachtig!

  4. Ook onze kinderen gingen naar Pinkpop, zelf ben ik er nooit geweest. Wel ging ik met oudste zoon naar concerten in Ahoy, samen op de banken staan, geweldig. Maar jij hebt een mooie, nostalgische middag gehad, heerlijk.

  5. je geeft een prachtige schets van je herinneringen, een tedere mengeling van geur, kleur en muziek. En geen enkele hint naar de roze held die voor het stadhuis van Maastricht door een uitzinnige menigte zalig werd verklaard. Zonder bemiddeling van de paus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s