Je tweede jeugd begint nu

Ik vond de titel van dit boek veelbelovende voor mensen zoals ik, in de pensioengerechtigde leeftijd, maar misschien ook al wel daarvoor. De artsen zijn tegenwoordig steeds beter in staat om levens te rekken, maar de mensen leven ongezonder dan ooit. Wil je dynamisch oud worden, dan moet je een gezonde leefstijl erop nahouden. Dat houdt in goed bewegen en gezond eten. Dit boek zet helder uiteen hoe je fit kunt blijven ook ver na je tachtigste. Het zijn helemaal geen erge opzienbarende dingen, maar best haalbaar voor iedereen. Dus i.p.v. dat ouderen het rustiger aan gaan doen en minder bewegen moeten ze juist gaan sporten en een goed eetpatroon hebben. Iedereen van boven de 50 zou dit boek moeten lezen en voor zichzelf eens na gaan, waar nog verbeterpunten te behalen zijn. Want wie wil er nou niet lang en plezierig leven? Ik wel!

14 gedachtes over “Je tweede jeugd begint nu

 1. Het kan altijd beter, vind ik. Eetpatroon aanpassen, geen suiker, minder of liever helemaal geen zout aan het eten toevoegen, geen pakjes en zakjes voer en inderdaad voldoende bewegen. Niet meer als een dertiger natuurlijk, maar je kunt altijd veel meer dan je denkt. Morgen maar weer naar Pilates 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Ik probeer mijn moeder na te doen. Zij wordt 95 en is best nog goed ter been. Woont nog zelfstandig. Zij heeft altijd gezond en niet overdadig gegeten. Maar haar grootste kracht zat toch wel in het bewegen. Neen, geen zwaar sport, maar wel poetsen, wandelen, fietsen, een paar turnoefeningen thuis én in de tuin werken. Bezig blijven, naar je lichaam luisteren en gezond eten. Dat zijn de tips van mijn moeder.

  Liked by 1 persoon

   1. Nog vergeten: ze had altijd een vast uur van naar bed gaan en opstaan. Na haar veertigste heeft ze bijna nooit haar middagdutje overgeslagen. Helaas is dat voor mij niet haalbaar. Maar het lijkt me wel heel gezond.

    Liked by 1 persoon

 3. Ik ben 3 jaar gepensioneerd, tijdens wij laatste werkjaren ging ik 1x per week naar de sportschool en wandelde zoveel mogelijk. 3 jaar geleden ook verhuisd en artroseproblemen gekregen, 2 nieuwe knieen en pen in voetoperatie kan ik niet meer wandelen. Driewierer aangeschaft om te kunnen blijven fietsen en sinds 3 weken toch weer naar de sportschool. Eten en drinken zit wel goed.
  Mijn vader ging tot 3 weken voor zijn dood op 90-jarige leeftijd nog elke week.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s