Onder de pannen

Het stond al heel lang gepland, een studiedag voor het koor. Op deze zaterdag zouden we de hele dag onder de pannen zijn. Ik hoopte stiekem op slecht weer, want anders zou ik het heel erg gevonden hebben om de hele dag in onze sombere oefenruimte te moeten zitten. Gelukkig was er niet veel aan buiten.

We gingen niet werken aan ons repertoire voor ons concert in oktober, maar we kregen les over de werking van de stem en daarbij allerlei oefeningen, die we kunnen gebruiken om onze stem in conditie te houden. Dat zal dan weer ten goede komen aan de totale koorklank en zorgen voor een nóg betere uitvoering van ons concert. De workshop werd gegeven door Lieve Geuens een gerenommeerde operazangeres. Ze geeft o.a. les aan het conservatorium van Antwerpen over de techniek van de stem. Daar kregen we vandaag dus een stukje van mee, heel interessant. Maar naast het technische verhaal wist ze ons uit onze comfortzone te halen, door ons de theorie in de praktijk te laten brengen. Het was heel leerzaam.  Als toetje ging Lieve nog even iets laten horen uit haar eigen repertoire als operazangeres. Dat was zo indrukwekkend. Zij is een frêle vrouw, maar het was ongelooflijk, wat zij voor mooie klanken wist te produceren, loepzuiver en heel indringend. Wij waren geroerd.

4 gedachtes over “Onder de pannen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s