Autoloze zondag?

Dit was het beeld van onze straat gisteren. Er stonden niet, zoals gewoonlijk overal auto’s geparkeerd. Op het moment van deze foto kwamen er geen auto’s langs. Het was inderdaad erg rustig, maar af en toe reden er toch wel auto’s en ook niet te vergeten fietsers, scooters en motoren. Dus nee, geen autoloze zondag, wel een heel weekend zonder geparkeerde auto’s, wat wel een andere aanblik oplevert van de straat.

Dit rustige straatbeeld krijgen we nog 6 weekenden. Dat komt omdat er op de grote weg, die langs ons dorp ligt een voetgangerstunnel wordt aangelegd. Het is dé verkeersader die Amsterdam met Purmerend verbindt. Veel forensen die met het OV reizen, stappen in ons dorp over op een andere lijn. Ook wij dorpelingen maken veel gebruik van de hele goede busverbinding naar Amsterdam. Er ontstaan wel eens onveilige situaties met voetgangers, die stoplichten negeren. Men heeft gekozen voor een voetgangerstunnel en verbreding van de weg, zodat de busbaan, die er al op een groot gedeelte van dit traject ligt, doorgetrokken kan worden.

Het is een gigantisch project, dat einde van dit jaar klaar moet zijn. Het verkeer moet nu in de weekenden en ’s avonds flink omrijden. Alleen de bussen mogen door. Het heeft dus best impact op ons dorp.  s’ Nachts wordt er doorgewerkt. Er is flink geheid en zo’n geluid draagt nogal, dus vielen we iets moeilijker in slaap dan anders. Maar wat is er hard gewerkt. Toen ik even ging kijken was het één gekrioel van mensen en activiteiten, maar je zag dat iedereen wist wat hij moest doen. Daar heeft iemand enorm goed de touwtjes in handen.

Vanochtend om 5 uur ging de weg weer open. Tot onze verbazing waren er zelfs alweer strepen aangebracht op het geschraapte wegdek en er was voor de buspassagiers een tijdelijke voetgangersbrug over de weg neergezet. Het normale doordeweekse verkeer kon dus ongehinderd rijden. Dat had ik gisteren voor onmogelijk gehouden. Petje af voor al die harde werkers. Nog 6 weekenden te gaan!

9 gedachtes over “Autoloze zondag?

  1. Schitterend die gigantische projecten. Ik sta altijd verbaasd wanneer ergens grote graafmachines beginnen te graven. Eerst lijkt het een complete ravage maar na verloop van tijd komt er tekening in. Men heeft er natuurlijk voor doorgeleerd :-)) maar, knap blijft het. Petje af voor al die harde werkers ( zwaar werk ook )

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s