Twee doelen

Je hebt een briefje met nummertjes: 51-54-15-19- enz., je hebt een fiets en een treinkaart. Dat zijn de ingrediënten, die nodig zijn om de doelen die we ons vandaag gesteld hadden te behalen. We wilden op familiebezoek gaan naar Hilversum, ruim 50 kilometer bij ons vandaan. We stapten op de fiets en volgden eenvoudig de nummers van het briefje. Ons pauzemoment was in Weesp aan de waterkant. Via de Ankeveense plassen,’ s Graveland en het Corversbos konden we uitrusten bij onze familie in Hilversum. Het tweede doel was om eens ervaring op te doen met de fiets mee in de trein. Dat werd onze terugreis: fietskaartje kopen, met fiets door poortjes, met fiets in de lift, fiets in de trein zetten. Het bleek een fluitje van een cent te zijn, maar je moet het gewoon een keer gedaan hebben. Het leuke is, dat je op deze manier je fietsgebied aardig kunt vergroten. Ik heb een hekel aan rondjes fietsen en eigenlijk doe je dat altijd, als je in je eigen omgeving fietst. Op deze manier heb ik veel meer het gevoel een afstand afgelegd te hebben, dan bij een rondrit.

11 gedachtes over “Twee doelen

  1. Wij hebben tegenwoordig een handige app èn een handig fietstasje waar de gsm (met App goed leesbaar) in zit. Handig. Treinen/fietsen in Nederland hebben we geen ervaring mee. Wel in Oostenrijk, daar zijn prima treinstellen voor mensen met fietsen, rolstoel en kinderwagen.

    Like

  2. Wel dit ook willen, maar nooit gedaan, dus éng en daardoor uitstelgedrag. Je hebt me over de streep getrokken met de zin “fluitje van een cent” Bedankt, ga een route plannen.
    Gr. Veronique.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s